Алекса Слијепчевић нови предсједник Скупштине Борачке организације Гацко

Алекса Слијепчевић нови је предсједник Скупштине Борачке организације Гацко, одлучено је на Извјештајној сједници ове организације која је одржана данас. За његово именовање гласао је 21 делегат, док је један био уздржан.

„Велика је част и обавеза бити на челу Борачке организације. Захвалио бих се свима који су ме подржали у мјесном одбору Термоелектране. У наредном периоду покушаћу да радим колико могу у циљу унапређења рада Борачке организације, да се запошљавају дјеца погинулих бораца, РВИ и демобисаних бораца. Покушаћемо да сарађујемо са свима, мислим да ћемо наићи на разумијевање Општине и Термоелектране“, рекао је Слијепчевић након завршетка данашње сједнице.

Једногласно је прихваћена оставка сада већ бившег предсједника, Милисава Копривице, коју је, како је речено, у јуну мјесецу прошле године поднио из личних разлога. Потпредсједник скупштине ОБО, Синиша Бољановић, у име Борачке организације захвалио се Копривици на сарадњи, истичући да је током његовог мандата ријешено доста важних питања.

Проблеми борачке популације ће се рјешавати тимски са предсједништвом, констатовано је током данашње сједнице.

Новоизабрани предсједник је рекао да је досадашњи рад Борачке организације за похвалу.

„То већ годинама функционише добро. Доста је људи запослено, урађен је споменик на центру, мислим да је ОБО Гацко до сада доста урадила и тако ћемо наставити и у наредном периоду”, казао је Слијепчевић.

Предсједник Борачке организације Рудника и Термоелектране и члан предсједништва Борачке организације, Мирослав Вуковић, рекао је да у овом избору нема мјеста политици, те да је избор Слијепчевића оправдан.

„Као млад је отишао у рат и био борац прве категорије, 80% је инвалид и било смо мишљења да предсједник у Гацку треба бити неко ко је био припадник бригаде, уважавајући све друге борце. Овдје није било никакве политике, такав је наш став“, рекао је Вуковић.

Једногласно је усвојен Извјештај о раду и финансијски извјештај за прошлу годину, као и План рада за текућу годину.

Подијелите вијест