ЖОК „Гацко“ резимирао резултате у години на измаку: Успјешна година у свим категоријама

Одбојкашице Гацка, стручни штаб и управа задовољни су резултатима које је направила сениорска селекција, али и резултатима у омладинским категоријама ове године.

У времену пандемије, када су спортске дворане сабласно празне, најбољи репер учињеног су резултати. А они су по ријечима тренера ЖОК „Гацко“, у свим овим околностима више него задовољавајући.

„Када је у питању први тим, имамо десет побједа и два пораза, чиме морамо бити задовољни, мало су поквариле утисак посљедње двије утакмице, гдје је у домаћем мечу наш капитен Хелена Поповић задобила повреду, која се одразила на утакмицу посљењдег кола у Лукавцу гдје смо доживјели пораз. Свакако, финалиста смо Купа РС за 2020. годину и освајачи сребрне медаље. Када се подвуче црта, три медаље и чврста друга позиција говоре нам да морамо бити задовољни овим дијелом првенства“, казао је Слијепчевић, те додао да је пред екипом десетак дана одмора прије наставка шампионата.

Поред одличних резултата у сениорској конкуренцији, ништа мање добри резултати у омладинским селекцијама гарант су гатачке одбојкашке будућности.

„Веома смо задовољни урађеним у првом дијелу сезоне. Морам да нагласим да смо у септембру имали завршницу  Првенства Републике Српске у млађим категоријама, у кадетској конкуренцији освојили смо бронзану медаљу, у јуниорској сребрну, што говори да имамо континуитет и у раду са млађим селекцијама“, јасан је шеф стручног штаба Гачанки.

Хелена Поповић, капитен Гачанки, доживјела је повреду у претпосљедњем мечу, због чега ће бити ван паркета мјесец дана. Но, и она је задовољна учињеним у јесењем дијелу шампионата.

„Одиграле смо квалитетно, из утакмице у утакмицу играле смо све боље, уз тај један мали кикс против екипе Смеча из Лукавца, али једноставно такав је спорт и повреду су саставни дио тога. Сјајни мечеви као онај против БЛ Волеја дају нам лијепе шансе да останемо на позицији број два и на крају шампионата. Генерално, задовољна сам бодовним салдом и игром ове јесени, па се надам да ће тако бити и након паузе“, казала је Поповићева.

Подсјећамо, одбојкашице Гацка након 12 одиграних кола заузимају другу позицију са 31. освојеним бодом.