ЖОК “Гацко” на корак од финала

Одбојкашице Гацка савладале су у суботу вече након преокрета, УОК БЛ Волеј, резултатом 3:1 у првом мечу полуфинала Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Први сет ријешиле су Бањалучанке у своју корист, 25:23, да би након тога домаће меч преокренуле и тријумфовале. Други сет Гачанке су дошле до знатно боље игре, поправиле сервис, уз добар пријем, рутински сет привеле крају, 25:20. Трећи сет био је права прекретница, виђена је резултатска клацкалица, обје екипе смјењивале су се у вођству, но домаће играчице успјеле су да ријеше и овај сет у своју корист, испоставиће се касније, сет који је имао фундаменталну вриједност. Четврти сет био је само наставак добре игре, па са предношћу путују на реванш сусрет.

Тренер домаћих играчица, Саша Слијепчевић, није крио задовољство након тога што су дјевојке испоштовале договор из свлачионице.

“Мислим да смо одиграли и ми и БЛ Волеј, једну квалитетну утакмицу, достојну полуфинала Премијер лиге БиХ. Први сет смо играли доста добро, мало су нас пореметиле неке судијске одлуке. Ја сам презадовољан како су дјевојке одиграле, јер су испоштовале све оно што смо се договорили у свлачионици. Ово су подједнаке, сличне екипе, ништа још није одлучено”, казао је Саша Слијепчевић, тренер Гачанки.

Разлога за славље није било на страни гостујуће екипе. БЛ Волеј мора много поправити своју игру, по ријечима, тренера Радмиле Марковић, ако желе трећи меч у Бањалуци. Све осим првог сета у Гацку није достојно финала наглашава некадашња играчица Јединства из Брчког.

“Прије свега честитам екипи Гацка на заслуженој побједи. Ми на овом сусрету, изузмемо ли тај први сет нисмо одиграли добро, све друго није пратило договор. Будемо ли овако играли не заслужујемо да играмо финале. Имамо испред себе шест дана и пет тренинга и имамо сасвим довољно времена да неке ствари посложимо у глави и ментално, да видимо гдје смо то гријешили”, казала је Радмила Марковић.

Гачанке су одиграле један одличан сусрет. Са том чињеницом сагласна је и либеро тима Дејана Бољановић.

“Прије свега честитке и гошћама из Бањалуке на једној доброј утакмици. Ми смо ипак биле више концентрисане, успјеле смо да се вратимо након првог изгубљеног сета, једноставно пуно смо гријешиле из сервиса на почетку сусрета. Искрено се надам да ћемо у првом мечу ријешити питање побједника, те осигурати ново финале”, казала је Дејана Бољановић.

Сљедећи меч на програму је у суботу у СД “Борик”. Потенцијална трећа на програму је наредни дан у истој дворани.

Подијелите вијест