ЖОК “Гацко” – “Hapoel Kfar Saba” 0:3, реванш меч за седам дана

У спортској дворани у Гацку синоћ је одиграна прва утакмица шеснаестине финала CEV Challenge Cup-а, гдје је ЖОК “Гацко” угостио екипу Хапоел Кфар Саба /Hapoel Kfar Saba/ из Израела. Упркоз поразу од 0:3, Гачанке су пружиле добар отпор о чему говори и резултат по сетовима 19:25, 18:25 и 23:25. Жеље и воље, али и подршке публике није недостајало, упркос и чињеници да о гостујућој екипи домаћи тим није имао много информација. Ипак, превагнуло је првенствено искуство гостујуће екипе.

„Мислим да смо добро играли и да смо били сконцентрисани на игру, посебно кад је у питању завршница сетова. У том дијелу мислим да смо били бољи од домаће екипе. Ипак, екипа Гацка је играла добро. Али више се радило о искуству. Играчице Гацка су младе, имају добар потенцијал и пред њима је будућност. За сваку лопту смо се борили и показали свој квалитет. Ствари још нису завршене, имамо и другу утакмицу у Израелу. Ово је само „прво поплувријеме“, рекао је тренер Хапоела, Чен Имелфарб /Chen Hymelfarb/.

Захвалио се организаторима на условима које су им пружили током боравка у Гацку.

Тренер домаћих одбојкашица, Саша Слијепчевић, признаје да је ово велико искуство за њих, али и да могу да пруже много више.

„Данас није био наш дан, нисмо личили на себе. Не знам шта је разлог томе, можда притисак, али знам да су цуре хтјеле и жељеле. Мислим да можемо пуно боље, а вечерас то нисмо показали. Идемо у Израел, наравно, да се надмећемо, за нас је ово једно велико искуство. Потрудићемо се да одиграмо на оном нивоу на коме ми можемо“, рекао је Слијепчевић.

Реванш утакмица ће се одиграти у Израелу, у сриједу 5. децембра. 

Подијелите вијест