Златна статуа Јована Дучића пјевачкој групи Удружења “Сава Владиславић” из Гацка

Пјевачка група Удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ из Гацка, протекли викенд на Четвртој међународној смотри фолклора –Вече фолклора поред Требишњице у Требињу, освојила је златну статуу Јована Дучића и побрала све симпатије домаће публике.

У организацији Ансамбла националних игара (АНИ) „Јован Дучић“, манифестација је окупила 28 фолклорних ансамбла, пјевачких група и солиста из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније.

„Утисци су одлични. Наступили смо на отвореној сцени баште Хотела Платани пред многобројном публиком и освојили златну статуу Јована Дучића. Посебно нас радује што смо добили позив на манифестацију Дани Републике Српске у Србији, која ће се одржати у септембру ове године“, рекао је предсједник Друштва, Лазар Окиљевић.

Подсјећамо да је ово Удружење у петак 23. јуна, у сали Дома културе у Гацку, организовало љетни концерт, на којем су поред чланова КУД-а домаћина учествовали КУД „Деспод Ђурађ“ из Раље, народни гуслари, као и полазници Дјечијег вртића.

Чланови КУД-а већ у суботу путују у Ужице гдје ће наступити на Међународној смотри фолклора.

 

Подијелите вијест