Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Златна статуа Јована Дучића пјевачкој групи Удружења „Сава Владиславић“ из Гацка

Пјевачка група Удружења за очување народне пјесме и игре „Сава Владиславић“ из Гацка, протекли викенд на Четвртој међународној смотри фолклора –Вече фолклора поред Требишњице у Требињу, освојила је златну статуу Јована Дучића и побрала све симпатије домаће публике.

У организацији Ансамбла националних игара (АНИ) „Јован Дучић“, манифестација је окупила 28 фолклорних ансамбла, пјевачких група и солиста из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Македоније.

„Утисци су одлични. Наступили смо на отвореној сцени баште Хотела Платани пред многобројном публиком и освојили златну статуу Јована Дучића. Посебно нас радује што смо добили позив на манифестацију Дани Републике Српске у Србији, која ће се одржати у септембру ове године“, рекао је предсједник Друштва, Лазар Окиљевић.

Подсјећамо да је ово Удружење у петак 23. јуна, у сали Дома културе у Гацку, организовало љетни концерт, на којем су поред чланова КУД-а домаћина учествовали КУД „Деспод Ђурађ“ из Раље, народни гуслари, као и полазници Дјечијег вртића.

Чланови КУД-а већ у суботу путују у Ужице гдје ће наступити на Међународној смотри фолклора.

 

Подијелите вијест