Жељка Цвијановић у посјети начелнику општине Гацко

Сарадња Владе Републике Српске и општине Гацко је на задовољавајућем нивоу – један је од закључака са јучерашњег састанка начелника општине Гацко, Милана Радмиловића и предсједника Владе Републике Српске, Жељке Цвијановић. У радној посјети општини Гацко и предузећу РиТе Гацко, у згради општине премијерку су дочекали начелник Милан Радмиловић са најближим сарадницима.

На састанку, коме су присуствовали и представници највећег привредног гиганта, разматране су информације о капацитету и потенцијалима наше општине.

“Ова посјета Гацку уједно представља прилику да се упознам са радом и функционисањем локалне самоуправе и привредним потенцијалима Гацка. Интересовало ме је какве су развојне могућности и шта се догађа на пољу инфраструктуре као и како изгледа социјална карта и који су планови локалне админитрације када је у питању унапређење цијелокупног живота”, додала је Цвијановић.

Међу темама које су се издвојиле као битне за функционисање саме општине, било је питање о стању и плановима на пољу инфраструктуре.

“Сваке године издвајају се битна новчана средства за улагање у инфраструктуру, око два милиона марака, а у плану је и рад на рјешавању проблема водоснабдијевања, у оквиру пројекта у вриједности од око четири милиона марака”, истакао је Радмиловић.

Он је додао да је сарадња локалне заједнице и Владе РС на задовољавајућем нивоу, каква и треба да буде сарадња ова два органа управе.

Подијелите вијест