Завршен циклус едукативних радионица

Циклус тромјесечних едукативних радионица “Инклузивни прозор отвореног одрастања” које су реализоване у Центру за дјецу са посебним потребама, а у оквиру пројекта Министарства здравља и социјалне заштите је завршен.

Тим поводом су предавачи, Нада и Јелена Јововић и Нада Мастиловић подијелиле цертификате за 18 учесника на радионицама, гдје су заједно учили, стварали, креирали, сарађивали, плесали и пјевали. Неке од тема које су обрађиване су: предрасуде, различитости, дискриминација, стереотипи, вербална и невербална комуникација, репродуктивно здравље, аутизам, конформизам, егоизам, алтруизам, конфликти и други.

Креативно и иновативно је обиљежен Дан особа са аутизмом, а организована је и хуманитарна приредба под називом “Бољи смо заједно”, која је уобличила једну холистичку слику нашег друштва.

“Показали смо да је хуманост одлика великих и одважних људи, да смо бољи заједно, да нас различитост чини јединственим, да будемо другачији и да само промјеном свијести појединца можемо утицати и мијењати друштво у коме егзистирамо…” – истичу предавачи.

 

 

Подијелите вијест