Заслужено и предано: Успјешна сезона за ЖОК „Гацко“

У женском одбојкашком клубу „Гацко“, на крају сезоне могу се похвалити најуспјешнијом резултатском годином од почетка рада.

У прошлој сезони, наше дјевојке играле су финале Купа РС, финале Купа БиХ, заузеле су треће мјесто на крају првенства у Премијер лиги БиХ, a како кажу, сви ти резултати овом клубу омогућили су да учествује и на европском такмичењу.

Према ријечима предсједника клуба, Радоице Антуновића, управа клуба уз помоћ Општине Гацко и РиТЕ, као и других спонзора, прикупила је довољно средстава којим је омогућено да ЖОК „Гацко“ по први пут изађе на европску сцену. Утакмица против белгијског Остендеа иако резултатски лоша, донијела је ново искуство нашим одбојкашицама.

У овој такмичарској сезони, одбојкашице Гацка су показале озбиљну игру и велики квалитет. У првом дијелу сезоне играле су финале Купа РС са екипом Јединства из Брчког, што је на неки начин постало и традиција последњих година. Иако борбене, резултатски су биле слабије од екипе из Брчког, па су у том финалу заузеле заслужено друго, сребрно мјесто. „Јединство је задњих година неприкосновено, а ми се трудимо да им се примакнемо по квалитету, и сматрам да смо ове године значајније успјели у томе“, истиче Антуновић.

Заслужено друго мјесто заузеле су и у Премијер лиги БиХ, а по процјенама многих, друго мјесто је за сада и реална оцјена за овај клуб, за који се слободно може рећи да је други по квалитету на подручју БиХ.

У наставку сезоне која почиње крајем јануара, у клубу гаје велика очекивања. Ту је финале Купа БиХ, а настојаће да до краја задрже друго мјесто на табели Премијер лиге БиХ, и свакако да кроз плеј оф обезбиједе финале и утакмице са Јединством из Брчког, које ће пробати „изненадити“ или у Купу или у Првенству следеће године.

Вјерним навијачима честитају предстојеће празнике и захваљују на подршци, која им је помогла да крај сезоне дочекају са добрим резултатима.

Подијелите вијест