Заједно радити у интересу клуба: Милинковић и Ћеранић о стању у ФК “Младост” Гацко

Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић и предсједник Фудбалског клуба (ФК) Младост Гацко Александар Ћеранић, протекле седмице разговарали су о актуелним проблемима у овом спортском колективу, те како и на који начин те проблеме ријешити.

Сагласни у једном, клуб који је прошле године прославио пола вијека свога постојања, имаће подршку Општине Гацко, но посла је доста. Све мора бити транспарентно, наглашава начелник, уз освјежење у Управи. И један и други вјерују у боље сутра најстаријег спортског колектива у нашем граду.

“ФК Младост тавори у финансијским проблемима и дуговима, у које су претходне управе и претходна општинска власт довели клуб. Ми смо опредјељења да се клуб стави на здраве ноге и да настави да подржава овај спортски колектив. Један од најбољих промотера Гацка су наши спортисти и у вези са тим ми морамо да помогнемо спорт, да помогнемо фудбал, али све мора бити јавно, транспарентно мора се знати гдје и како су средства утрошена”, казао је начелник др Огњен Милинковић.

Клуб је у великим проблемима, но након разговора свакако да су усагласили ставове, како би клуб изашао из кризе и стао на здраве ноге.

“Ради се Правилник о утрошку средстава за спортске клубове, с тим у вези клуб је био дошао у проблем да није могао да настави такмичење. Наравно да смо одмах реаговали и у најскорије вријеме ћемо урадити измјене у Управи клуба како би наставио да успјешно функционише”, истакао је Милинковић.

Предсједник клуба Александар Ћеранић, истиче да стање у клубу није најбоље, а он апострофира то да је само 40 одсто од прошлогодишњег буџета клуба ” легло” је у клупску касу. Ћеранић вјерује у боље сутра овог спортског колектива.

“Договор је постигнут, у клуб ће ући људи са РиТЕ Гацко и из Општине Гацко и сви ћемо радити у интересу клуба који волимо, а политика свакако треба да остане на вратима капије стадиона. Начелник је максимално све подржао, заиста коректан разговор, а већ у будућности ако се све коцкице посложе, можемо причати и о нападу на Прву лигу Републике Српске”, казао је Александар Ћеранић.

Фудбалски клуб Младост наставио је такмичење у оквиру Друге лиге РС, група “Исток”. Они су на гостовању у суботу поражени од Пролетера из Дворова , резултатом 1:0.