За Омладинско позориште из Гацка прво мјесто на фестивалу глуме у Коњицу

Након првих почетака у новембру мјесецу прошле године и тек два наступа пред домаћом публиком у Гацку, Омладинско позориште из наше општине представом “Ромео и Јулија – Happy end” у режији глумца Жељка Милошевића, освојило је прво мјесто на 16. фестивалу средњошколског драмског стваралаштва у Коњицу. И, то није све. Награђени су и млади глумци нашег позоришта. Ана Пјешчић је проглашена за најбољу глумицу фесивала, за најбоље партнерско извођење представе награђене су Ивана Достинић и Марина Јањић, док је Андреј Шојић добио специјалну награду жирија.

Омладинско позориште из Гацка наступило је у сриједу, 18. априла, трећи дан фестивала, а према оцјени стручног жирија задовољили су све критеријуме и истакли се међу 400 вршњака колико их је и учествовало на овом фестивалу.

Подсјећамо, културна сцена општине Гацко у новембру мјесецу прошле године постала је богатија стварањем Омладиснког позоришта. Главни “кривци” за то били су ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко у сарадњи са глумцем Жељком Милошевићем, захваљујући коме су млади глумци до сада побрали само похвале.

Фрестивал средњошколског драмског стваралаштва у Коњицу је трајао шест дана, од 16. до 22. априла, гдје је наступило око 24 Омладинска позоришта из градова широм БиХ. Организатор фестивала је било АП “Неретва”, чија је позоришна традиција дуга 150 година.

Подијелите вијест