Возни парк ТПВЈ Гацко богатији за ново возило

Територијана професионална Ватрогасна јединица Гацко јуче је обогатила возни парк за најсавременије навално возило марке МАН. Према ријечима командира ТПВЈ Гацко, Небојше Авдаловића, ново возило у потпуности одговара потребама јединице и свим изазовима гатачког подручја.

„Добили смо комплетно возило које повећава мобилност ватрогасне јединице. Ново возило има продужену кабину у коју може стати ватрогасно одјељење од шест ватрогасаца. Капацитет возила је 4000 литара са 400 литара пјене. Посједује два витла за извлачење, и агрегат у случају интервенција у затвореним просторијама, тунелима, као и центрифугалну пумпу са нормалним притиском до десет и високим притиском до 40 бара. Набавили смо и ватрогасне мердевине од десет метара и хидраулични клип који се користи приликом интервенисања у саобраћајним удесима“, истиче Авдаловић.

Према његовим ријечима, возило је набављено из намјенских средстава Ватрогасног савеза РС у износу од 250.000 КМ уз учешће Општине Гацко од 86.000 КМ. Након окончаног поступка јавне набавке, уговор о куповини возила Општина Гацко потписала је са изабраним најповољнијим понуђачем, ПД „Bexing“ из Београда.

Како сазнајемо, у процедури је и набавка ватрогасне опреме која ће разврстати раднике ТПВЈ Гацко по звањима, а чији је финансијер Општина.

Подсјећамо, ТПВЈ Гацко има карактер интервентне јединице, која позивом на број 123 одговора на било чији захтјев за спашавање живе силе и материјално-техничких добара од елементарних непогода, саобраћајних удеса и самог пожара.

Подијелите вијест