Ватрогасно – спасилачкa јединицa Гацко добила донацију вриједну 5.000 КМ

Koмпаније “Дермал” из Котор Вароши уручила је Ватрогасно – спасилачкој јединици Гацко вриједну донацију. У питању је тактичка обућа за ватрогасце која се производи у компанији “Дермал”, а иницијатива је потекла од Михајла Фржовића из Гацка, запосленог у поменутој компанији.

Према ријечима Фржовића, свако ко је у стању да пружи другом помоћ у невољи, а да ризикује сопствени живот као што су ватрогасци, вриједан је поштовања.

„Компанија “Дермал” одлучила је да уручи Ватрогасно – спасилачкој јединици Гацко донацију која ће им обезбиједити сигурнији и безбједнији рад на терену“, истакао је Фржовић и додао да ће наставити и даље дјеловање на територији Општине Гацко.

Командир Ватрогасно – спасилачке јединице Гацко, Алекса Вучковић захвалио се на донацији и позвао и друге Херцеговце да помогну овој јединици.

„Овом приликом се захваљујемо Михајлу што се сјетио свог града, својих суграђана и Ватогасно – спасилачке јединице. Ми смо релативно млада јединица, имамо основну опрему, али свака помоћ нам је добро дошла. Донација ће много значити ватрогасима, посебно у зимским условима“, рекао је Вучковић.

Вриједност донације је око 5.000 КМ.