Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Vatrogasna jedinica Gacko spremno dočekala ljeto

vrrnfrr

Prije par dana vatrogasna jedinica Gacko je realizovala proceduru nabavke pick-up vozila „Toyota hilux“ koje je finansirao Vatrogasni savez RS iz solidarnih sredstava Vatrogasnog Saveza za 2011. godinu. Namjera vatrogasne jedinice Gacko je da se u toku 2012. godine uradi nadogradnja ovog auta, kako bi se dobilo brzo intervencijsko vozilo za početne požare,  saobraćajne udese i slično, a po uzoru na savremene vatrogasne jedinice iz našeg okruženja.

Kako saznajemo, u toku 2011. godine Vatrogasna jedinica Gacko je uputila zahtjev rukovodstvu RiTE Gacko za ustupanje na korišćenje vatrogasnog vozila FAP 22-26, koje je preduzetna jedinica RiTE izbacila iz upotrebe. Radi se o kombinovanom vatrogasnom vozilu, prah-pjena-voda, koje je TPVJ Gacko preuzela u prvim mjesecima 2012. godine. Na ovom vozilu je bilo potrebno izvršiti otklanjanje nedostataka i plan TPVJ Gacko je da se ovo vozilo osposobi prije početka požara na otvorenom prostoru, a veći  dio posla je već uradjen.

U proteklom preriodu vatrogasna jedinica je izvršila i  nabavku kompresora za punjenje boca izolacionih aparata i pumpe za azot sa priključcima (sredstva Vatrogasnog Saveza RS), te nakon dobijanja  saglasnosti od strane MUP RS, krenula sa servisiranjem vatrogasnih aparata u sopstvenom servisu sa sjedištem u Avtovcu.

„Plan TPVJ Gacko je da u 2012. i narednim godinama izvrši nabavku sredstava veze koja su nam neophodna za lakše i jednostavnije funkcionisanje, kao i izgradnju vatrogasnog doma, tj. garaža, jer sadašnji smještaj i kapacitet prostorija i garaža koje koristimo ne zadovoljavaju potrebe vatrogasne jedinice” – rekao je Rudović, ističući da vatrogaci imaju punu podršku Opštine Gacko.

Stanovništvo Gacka može biti mirno u slučaju eventualnih požara, jer je jedinica spremna da u svakom momentu efikasno reaguje.

 

Подијелите вијест