Успјешно завршен Чирлидинг камп 2015 у Гацку

Протеклог викенда у нашем граду успјешно је завршен још један Чирлидинг камп чији је домаћин био гатачки ПК „We dance“. Домаћини су угостили дјецу из цијеле Херцеговине, те је око 100 учесника похађало обуку за основе Чирлидинга.

Једнодневни камп трајао је од 12:00 до 18:00 часова. Тренинзи су били подијељени у двије секције, од по два сата учења нових појмова и корака, а улогу тренера имала је Николина Чолак, предсједница и кореографкиња ПК „Широки“, актуелног првака државе у овој дисциплини.

„Одазвао се велики број навијача и навијачица, али и оних који ће то тек постати, што ме заиста весели. Драго ми је да се Чирлидинг све више и више развија у нашој земљи. Организација је била одлична, судионици задовољни, ја пресретна”, рекла је Чолак.

Дјеца су уз занимљива предавања, са теоријског дијела, прешли на практичне вјежбе, па су покретима тијела правили познате фигуре: „High V“, „broken T“, „Tuchdown“ и остале кораке који чине основу ове дисциплине. У другом дијелу радиле су се акробације, а научене ствари су дјеци касније послужиле у трци за наградне пакетиће.

„Овај догађај је пре свега имао сврху упознавања и дружења, склапања нових пријатељстава, где дјеца уз занимљив начин уче нешто ново.“ Данас је владала хармонија међу учесницима, и сви смо били пуни позитивне енергије, што је резултирало успешно завршеним кампом, изјавила је кореографкиња ПК „Wе dance“, Маја Косовић.

„Захваљујемо се спонзорима, Општини Гацко, Синдикалној организацини РиТе Гацко и Д.О.О. Липнику који су нам омогућили да на завидном нивоу организујемо овај камп. Ми настављамо са својим активностима, спремамо се за „Winter Open“ који се одржава у Бањалуци, а након тога слиједи Европско плесно првенство које се ове године одржава у Берлину крајем године, додала је предсједница ПК „We dance“, Емилија Стојановић.

Свим учесницима кампа уручене су дипломе за учешће, а дјеца су са осмјехом на лицу и новим знањем отишли својим кућама.

Подијелите вијест