Успјех наших основаца на регионалним такмичењима

Интелигенција и знање ученика из наше општине још једном је дошло до изражаја. Наиме, на регионалним тамичењима ученика основних школа, наши ђаци су бриљирали освојивши скоро на сваком такмичењу неко од првих пет мјеста.

На регионалном такмичењу из историје за VII разред, које је одржано 23.03.2013. године у Гацку, прво мјесто освојила је Милица Вуковић и тиме се пласирала на републичко такмичење. Освојивши шесто мјесто, Милош Николић је добио Похвалу.

Истог дана је одржано и регионално такмичење из физике за IX разред у Невесињу гдје је Владан Гргур освојио прво мјесто чиме се такође пласирао на републичко такмичење. Похвала није изостала ни на овом такмичењу, а исту је добио Урош Ристовић.

На такмичењу из енглеског језика, које је одржано у Источном Сарајеву, Похвалу је добио Стефан Гојковић, ученик IX разреда.

Такмичење из математике, које је одржано 30.03.2013. године у Рогатици, такође је било успјешно. Андреа Нинковић, ученица V разреда, освојила је 4. мјесто и пласирала се на републичко такмичење.

Знање наших ученика дошло је до изражаја и на такмичењу из информатике за IX разред које се одржало 06.04.2013. године у Фочи. Урош Ристовић је бриљирао освијивши прво мјесто и пласман на Републичко такмичење, а Милена Ковачевић је освојила треће мјесто.

Нашим ученицима честитамо и желимо пуно успјеха на републичком такмичењу!

 

 

Подијелите вијест