Удружење „Растимо заједно“: Одржана радионица „Како поступати са дјецом са тешкоћама у развоју“

Јуче је у удружењу дјеце са посебним потребама „Растимо заједно“ Гацко, одржана радионица на тему „Како поступати са дјецом са тешкоћама у развоју“.

Презентацију на ову тему извршио је професор др доц. дефектологије Филозофског факултета, Чедо Вељић, уз помоћ извршног директора Удружења за помоћ лицима ометеним у психофизичком развоју из Никшића, Милуше Цице Жугић.

Радионица је организована у оквиру пројекта „Љетна школа инклузије“, који представља један дио ИПА пројекта прекограничне сарадње између Црне Горе и БиХ.

„Удружење за помоћ лицима ометеним у психофизичком развоју из Никшића организује радионице овог типа. Јуче био први семинар у Сокоцу, а данас је овдје у Гацку. У четвртак планирамо трећи семинар у Требињу, након чега ће се наредна три семинара огранизовати у Црној Гори“, рекла је Жугић.

Жугић, која је и професор инклузивне наставе у Црној Гори, истакла је да су организовањем овог пројекта ријешили да помогну не само породицама дјеце ометене у развоју и самој дјеци, већ и да би реновирали и опремили школе које дјеца похађају. С тим у вези, у току овог пројекта који траје 8. мјесеци, опремљене су двије школе на подручју ЦГ и БиХ, и организован је љетни камп у коме је боравило 120 дјеце из ове двије државе.

Партнери на пројекту су Савез удружења „Наша иницијатива“ из Црне Горе, из БиХ спортски савез „Менерали“  Бања Лука, удружење „Подршка“ Соколац, као и наше удружење за дјецу са посебним потребама „Растимо заједно“.

Поред гостију из Црне Горе и домаћина, радионици су присуствовали представници центра за социјлани рад, основне и средње школе, као и родитељи дјеце са посебним потребама, који су имали прилику да добију одговоре везане за тему радионице.

Подијелите вијест