Удружење произвођача гатачког кајмака одржало завршну радионицу

У оквиру пројекта “Припрема произвођача за процес брендирања гатачког кајмака“, јуче је у сали сали скупштине општине Гацко одржана радионица на теме „Искуства произвођача традиционалних млијечних производа у погледу брендирања и заштите географског поријекла“ и „Маркетинг, паковање и продаја кајмака“.

Начелник Општине Гацко, др Огњен Милинковић, похвалио је рад Удружења произвођача гатачког кајмака и истакао спремност Општине Гацко да подржи овај пројекат, али и све пројекте који су од значаја за локалну заједницу.

Предавач, мр Јелена Мићић, истакла је да ће се заштићен производ лакше позиционирати на тржишту, а све у циљу рентабилне производње и бољих цијена.

„Прича због које је основано Удружење произвођача гатачког кајмака има велику будућност. Радићемо географску заштиту, којом  желимо да постигнемо додатну вриједност, заштитимо традицију, а произвођачи ће бити препознатљиви. У оквиру радионице приближили смо шта значи географска заштита, а следећи корак је израда елабората. Такође, говорили смо о маркетингу и о паковању производа“, рекла је Мићић и пренијела искуства приликом брендирања романијског скоруп кајмака.

Након предавања, свим чланицама Удружења додијељена је опрема за термичку обраду млијека, као и маститис тестови.

Пројекат се проводи кроз Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД2), финансира Европска Унија (ЕУ), имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и суфинансира Општина Гацко.

.

Подијелите вијест