Удружење добровољних давалаца крви „Гацко“: У прошлој години даривали преко 300 доза крви

У акцији која је организована протеклих дана у Служби за трансфузијску медицину у Невесињу крв је дало 26 чланова Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“. Претходила је акција у којој су матуранти и професори гатачког Средњошколског центра „Перо Слијепчевић“ дали 13 доза крви.

Како нам је потврдио предсједник удружења Мирослав Вуковић, због корона вируса у протеклој години нису могли организовати традиционалне акције у Дому Здравља „Проф. др Саво Бумбић“ у Гацку.

„Наше удружење иначе организује двије акције у току године, и то у марту и августу. Ове редовне акције су у 2020. години изостале, али ми смо се активно бавили добровољним давалаштвом. Акције проводимо широм Републике Српске и Србије. Одазвали смо се акцији које је организовало Удружење из Подгорице, гдје је крв дало 14 наших чланова. По потреби наших суграђана ишли смо у Фочу, Требиње и Невесиње. Ових дана смо за потребе лијечења донирали девет доза и увијек смо спремни да помогнемо онима којима је потребна помоћ“, истакао је Вуковић.

Он се захвалио свим добровољним даваоцима, као и спонзорима који препознају важност ове хумане мисије.

„Посебно се захваљујем доктору Максиму Брењу, шефу Службе за трансфузијску медицину у Невесињу који нам сваки пут изађе у сусрет и помогне у организовању акције“, рекао је Вуковић – хуманиста који је крв дао 78 пута до сада.

Чланови Удружења добровољних даваоца крви „Гацко“ су без обзира на потешкоће, у протеклој години даривали преко 300 доза драгоцјене течности, а наредна акција најављена је за почетак марта.