Удружења “Научионица” и “Спартакус” у пројекту “Едукација, спорт и волонтеризам за младе”

У оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (РеЛОаД2), који финансира Европска унија у Босни и Херцеговини а имплементира УНДП Босне и Херцеговине у партнерству са Општином Гацко, Удружење грађана Центар за учење и едукацију “Научионица” у партнерству са Удружењем грађана Универзална школа спорта “Спартакус” спроводи пројекат “Едукација, спорт и волонтеризам за младе”. Циљ пројекта је допринијети повећању ангажмана младих особа са подручја општине Гацко кроз волонтерске, спортске и едукативне садржаје.

Кроз пројекат је извршена набавка опреме за спортски терен код СШЦ “Перо Слијепчевић” и организоване су спортске игре за ученике школе. Завршено је уређење трим стазе, гдје је извршена поправка клупа и столова и изградња нових. Млади су осмислили и исписали мотивационе поруке на таблама уз трим стазу.

“Значај отворених спортских терена и трим стазе је огроман. Да би били здравији, да би сви имали прилику да се бавимо спортом, инфраструктура мора да буде квалитетнија. Трим стазу могу да користе сви – од спортиста, преко рекреативаца до дјеце и мислим да је ово сјајна мотивација за грађане Гацка да се баве спортом и рекреацијом. Сви који ту убудуће буду трчали или се буду само шетали, имаће прилику одмарати се на клупама или на таблама прочитати мотивационе поруке које су наши млади осмислили и написали”- рекао је Радоица Антуновић, предсједник удружења Научионица.

Током јуна, јула и августа биће организовани аутдор кросфит (outdoor crossfit) тренинзи за младе, те овом приликом позивају све младе да се прикључе.

Подијелите вијест