УДДК: Прикупљено 98 доза драгоцјене течности

У данашњој акцији добровољног даривања крви, коју је организовало Удружење добровољних давалаца крви Гацко у сарадњи са трансфузиолошком службом из Фоче, прикупљено је 98 доза драгоцјене течности. Ово је прва велика акција овог удружења, а наредна оваквог типа планирана је за мјесец август.

Судећи по броју прикупљених доза, акција је била добро организована и посјећена. Одазвао се велики број чланова и заинтересованих грађана, а ово је уједно била и прилика да се уруче захвалнице за прво даривање крви.

„Акција је почела у 9 сати, а завршили смо у 4 сата.Од 125 пријављених грађана, њих 98 је дало крв.  Како смо и очекивали, одзив чланова је био одличан. Ову акцију смо уједно искористили да уручимо 10 захвалница члановима за прво даривање крви“, рекао је предсједник удружења, Мирослав Вуковић.

Вуковић је истакао да број чланова расте. „Наше удружење броји велики број чланова. Међу нама има и студената, преко којих организујемо акције у појединим градовима. С тим у вези, 21. априла, 17 гатачких студената ће бити дио акције добровољног даривања крви у Бања Луци”, додао је Вуковић.

Он је подсјетио да одлично сарађују да Удружењима у региону, те да су недавно били дио једне овакве хумане акције у Угљевику. Таквим темпом ће наставити и у наредном периоду.

Но, то свакако није једина одлика овог Удружења. Протеклог викенда били су главни покретач и организатор акције чишћења града, на потезу од Самачког хотела до Кошуте. Признају да су очекивали већи одзив грађана и организација, али, како кажу, очекују да ће се такав став промијенити у наредној акцији коју планирају након предстојећег празника, Васкрса.