Учесници пројекта „Социјализација дјеце РС 2017“ вратили се са мора

У оквиру пројекта „Социјализација дјеце РС 2017“ који спроводи Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске у сарадњи са Центрима за социјални рад, тринаесторо дјеце из Гацка, у периоду од 20 до 30. јула боравило је у Бечићима. Поред дјеце из Гацка, преко истог пројекта, у Бечићима су боравила и дјеца из Градишке, Теслића, Милића, Шековића и Бијељине.

Према ријечима социолога, Јелене Јововић, ово је била VIII смјена у оквиру пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”, Бечићи 2017. године. Дјеца су десет дана уживала у чарима мора, активностима на плажи, школи пливања, као и културно – умјетничким и спортским активностима.

„Наша дјеца су била баш активна. Радо су учествовали у свим активностима и освојили доста диплома. Вратили су се срећни и задовољни из Бечића гдје су упознали доста нових другара и усвојили основе технике пливања“, каже Јововић.

Ову смјену је посјетио и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, помоћник министра Бранка Сладојевић, као и директор Јавног фонда дјечије заштите Недељко Јовић.

Подијелите вијест