У току осликавање мурала на улазу у ЈУ „Културно – спортски центар“ Гацко

Улаз Јавне установе „Културно – спортски центар“ Гацко, ових дана осликавањем мурала добија другачији и љепши изглед. Како кажу запослени у овој установи, идеја се јавила као неопходност, јер је улаз у Дом културе већ годинама у лошем стању, због надограђених а незавршених архитектонских елемената.

Овој установи која у свом дјеловању има и културни сегмент неопходан је уређен улазни простор, па је мурал дошао као компромисно рјешење.  

Идеју  је финансијски подржала Општина Гацко.

„Одлучили смо се за осликавање панораме Гацка, за ту препознатљиву секвенцу када се при уласку на ово подручје види читаво Гацко као на длану. На радост свих ангажован је умјетник Милош Наранчић – Нара, који иза себе већ има велики број изведених мурала у Требињу и Херцеговини. У току је осликавање предвиђене површине, а у плану је и фино исписан примјерен цитат као и крупан натпис “Гацко” који ће се можда наћи као атрактиван „хаштаг“ на друштвеним мрежама”, рекли су у овој јавној установи.

Радови су у току, а запослени ЈУ “КСЦ” Гацко поручују да су задовољни што ће њихова иницијатива, како кажу, бар дјелимично уљепшати стереотипни паркинг простор.

Подијелите вијест