У општини Гацко одржана обука одборника

Представници Савеза општина и градова Републике Српске јуче су одржали едукацију за одборнике Скупштине општине Гацко на тему “Шта одборници треба да знају о локалној самоуправи”.

Обука је одржана у оквиру пројекта “Систем обуке за запослене у јединицама локалне самоуправе”, уз подршку ОСЦЕ-а, са циљем усавршавања знања одборника из области функционисања локалне самоуправе, како би могли успјешно извршавати своје улоге и одговорности, али и успоставити сарадњу са другим одговорним актерима.

Према мишљењу секретара Скупштине општине Гацко, Драгана Јегдића, овај пројекат ће допринијети квалитетнијем раду свих одборника Скупштине општине Гацко.

“Учесници су имали прилику да се упознају са нормативним оквирима и надлежностима локалне самоуправе, основним елементима управљања буџетом, изазовима и предностима локалне демократије, сарадње са грађанима и невладиним организацијама”, рекла је Сања Крунић из Савеза општина и градова РС.

Како кажу представници Савеза, овај семинар има уводни карактер и рачуна на касније усавршавање у свим аспектима програма, првенствено кроз систем обуке за јединице локалне самоуправе и путем непосредног искуства.

Подијелите вијест