У Гацку обиљежен Дан Републике Српске

Поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, предсједник Скупштине Општине, Рајко Паповић и представници Борачке организације посјетили су Спомен собу, након чега су положили цвијеће на централно спомен обиљежје „Круна гатачким јунацима“.

Кабинет начелника Општине Гацко и предсједника СО-е Гацко, у хотелу „Милица“ организовали су пригодан коктел за пословне партнере, представнике јавних установа, те представнике привредног и јавног живота општине.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић истакао је да Гацко ове године по први пут, на овакав начин, обиљежава Дан Републике Српске.

„Ово је прилика да се сјетимо оних који су најзаслужнији за највећу светињу и највећу тековину Српског рода у 20. вијеку, а то је Република Српска, као и наших бораца који су своје животе дали да би ми овде живјели“, рекао је Милинковић.

Према ријечима Милинковића, ове године је скуп скроман, сходно епидемиолошкој ситуацији.

„Ово су  дани дани славља, али и почетак године када морамо правити озбиљне планове за рад и развој. Данас нисмо позвали све, али у најскорије вријеме руководство општине ће позвати привреднике и одржаћемо конструктивне састанке да се договоримо о будућој сарадњи, да видимо шта је у најбољем интересу Општине Гацко и да стварамо од нашег Гацка једно боље и љепше мјесто за живот“, додао је Милинковић.

Предсједник СО-е Рајко Паповић рекао је да 9. јануар представља Републику Српску која ће бити боља и успјешнија.

„Република Српска  ће бити вјечна и морамо се побринути да буде што боља, стабилнија, да је градимо, унапређујемо, јер кад смо сложни можемо све. Увезаћемо локалну и Републичку власт и локалне привреднике са руководством РиТЕ  и ствараћемо нове вриједности и боље сутра за грађане Гацка“, закључио је Паповић.

Поводом Дана Републике Српске вечерас у 19 часова биће уприличен ватромет.