У Гацку обиљежен Дан бораца и Дан Борачке организације РС

Данас је у Гацку обиљежен Трифундан – Дан бораца и Дан Борачке организације Републике Српске.

Обиљежавање је почело јутрос у 9 часова, гдје је у храму Свете Тројице служен парастос за погинуле, нестале и умрле борце Војске Републике Српске. Уприличена је и посјета спомен соби гдје су запаљене свијеће, а потом су представници Борачке организације и представници Општине Гацко положили цвијеће на централно спомен обиљежје.

Положај борачке популације у Републици Српској није на завидном нивоу, рекао је предсједник ове организације у Гацку, Милисав Копривица. Ипак, Борачка организација у Гацку труди се да ријеши актуелне проблеме ове популације, стављајући акценат на запослење дјеце из ових категорија.

“Када је у питању стамбено збрињавање ту смо на завидном нивоу, посебно имајући у виду чињеницу да ускоро рјешавамо проблем откупа више од 50 станова. Предвиђамо да ће се то ријешити у року од два мјесеца. Имамо још троје дјеце из ове категорије која нису запослена и активно радимо на томе да ријешимо и тај проблем”, рекао је Копривица.

Он је истакао да би обиљежавање датума значајног за све нас морало бити доста масовније.

Обиљежавању Трифундана присуствовали су представници Борачке организације из Гацка, представници Општине Гацко, чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди, демобилисани борци Одбрамбено-отаџбинског рата РС као и остали грађани општине.

Подијелите вијест