У четвртак радионица “Механизми за транспарентну додјелу средстава организацијама цивилног друштва”

Радионица о теми „Механизми за транспарентну додјелу средстава организацијама цивилног друштва из општинских и градских буџета – ЛОД методологија и њена примјена“ биће организована у четвртак, 23. јуна, у 13.00 часова, у сали Скупштине општине Гацко.

Радионицу организује Савез општина и градова Републике Српске, у сарадњи са Развојним програмом уједињених нација (UNDP), а у оквиру пројекта „Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану – „RеLОаD2“.

Општински службеници који раде на пословима сарадње са цивилним друштвом и представницима организација цивилног друштва, из локалне самоуправе, имаће прилику да обогате своја знања и вјештине у вези са принципима ЛОД методологије, као и да науче њену примјену и препознавање предности транспарентног финансирања организација цивилног друштва из општинског буџета.

Програм је осмишљен тако да ће учесници, уз комбинацију теоријског излагања и презентације и практичног приступа, добити одговоре у вези са улогом ОЦД у развојним процесима на локалном нивоу и предностима транспарентне додјеле јавних средстава у складу са ЛОД методологијом.

Позивамо заинтересоване представнике цивилног друштва (невладиних организација) да присуствују радионици и ближе се упознају са принципима и методама овог програма. 

Подијелите вијест