У Автовцу прослављен Свети Василије Тврдошки и Острошки

Уз присуство великог броја вјерника, данас је у Автовачком храму прослављен дан Светог Василија Тврдошког и Острошког, слава тамошњег истоименог храма. Свету архијерејску литургију служио је игуман Василије Копитић из манастира Звала уз саслужење свештеника Миодрага Вртикапе, Велимира Ковача и ђакона Јакше Окиљевића.

Након светог чина причешћа, ломљење славског колача извршено је у храму, док је културно-умјетнички дио програма изостао због неповољних временских услова.

Пригодном здравицом, све присутне поздравио је прeдсједник црквеног одбора у Автовцу, Алекса Зеленовић.

Парох автовачке парохије, свештеник Миодраг Вртикапа, без обзира на временске неприлике, задовољан је одзивом народа. „Данас је велики дан за нашу парохију, дан који прослављамо у радости. Као и претходних година, вјерници из сусједних села окупили су се овдје у Автовцу да се причесте, што представља велику радост и благослов за ово село“, истакао је свештеник Вртикапа.

Када су у питању планирани радови на уређењу околине храма, отац Вртикапа је истакао да су по благослову Владике ЗХиП, и уз помоћ вјерног народа, Општине Гацко, РиТЕ и многих приватних предузећа, прикупљена средства за куповину земљишта поред храма, те да ће се ускоро кренути са радовима.

Након свечаних обреда, прослава овог светог дана настављена је традиционалном трпезом љубави.