Тражи се трајно рјешење: Одржан поновни састанак у вези са актуелним проблемом загађења

И данас је у кабинету предсједника СО-е Гацко одржан  поновни састанак у вези са актуелним проблемом загађења. Представници РиТЕ Гацко, ни данас се нису одазвали састанку.

Еколошки инспектор у општини Гацко, Лазар Окиљевић, рекао је да је био у РиТЕ и разговарао са људима који раде и одговарају за те проблеме. “Имамо информацију да је ситуација доста боља него протеклих дана. У Гацку је проблем видан, а проблем је и у томе што емисиона станица није у функцији, тако да немам податке о количини пепела који је изашао претходних дана“, рекао јеОкиљевић.

Према његовим ријечима, Општина ће поднијети иницијативу да се уради Студија о штетности пепела и утицају Термоелектране на здравље и живот људи, како би на основу тога добили релевантне податке.

Замјеник начелника, Радоица Антуновић, рекао је да се инсистира на трајном рјешењу, а не на тренутној санацији проблема. „Закљуци које смо донијели на претходном састанку остају исти, с тим што смо овај пут донијели закључак да у ову причу укључимо и одборнике. Преко комисије за заштиту животне средине, покушаћемо да за наредну сједницу Скупштине општине припремимо радне материјеле и тачку дневног реда за рјешавање овог проблема. Наставићемо да пратимо ситуацију и сходно томе ћемо се и ми из локалне власти понашати“, истакао је Антуновић.

Представници локалне власти очекују да ће макар на наредном засједању СО-е остварити сарадњу са руководством РиТЕ у интересу свих, превасходно у интересу дјеце и свих грађана општине.

Подијелите вијест