Традиционални успон на Волујак

Протеклог викенда одржан је још један, сада већ традиционалан обилазак трансверзале Волујак који је трајао три дана. На трансверзали је учествовало око 16 планинарских друштава из Републике Српске, Србије, и Црне Горе. Око 300 учесника ове године окупило се у кампу у петак поподне, где се наставило дружење уз логорску ватру и припрема за следећи дан, успон на Волујак.

Око 120 планинара је учествовало на успону, дужине око 25 км, на највиши врх Волујака, планинског масива Маглић-Волујак-Биоч. Како организатори кажу, поглед са врха, Велике Власуље, високог 2337 м је нешто што треба доживјети. Након повратка у камп у послијеподневним сатима, обезбијеђен је ручак за све учеснике, након чега су подијељене  захвалнице за оне које су учествовали у  обиласку трансверзале.

За обилазак који је трајао око 10 сати, препјешачена је стаза дужине 28,5 км, са висинском разликом од  око 1350 м.

Овогодишња трансверзала може остати у сјећању и по томе што је на њој учествовао до сада најмлађи учесник, једногодишњи Јаков Ђајић, који је уз очеву помоћ превазилазио препреке.

Последњи дан трансверзале протекао је у дружењу у кампу а једна група расположених учесника се успела на врх планине Лебршник, Орловац, висине од 1985м .

Камп је затворен у недељу у 15:00 сати а цјелокупни обилазак је протекао без већих незгода и повреда.

Подијелите вијест