Сви налази радника ЈПУ „Дјечији вртић“ Гацко негативни на вирус корона

Директор Јавне предшколске установе „Дјечији вртић“ Гацко, Јелена Гутовић, потврдила нам је да су на корона вирус негативни сви налази радника ове васпитно образовне установе.

Наиме, трећи дио резултата тестирања за девет радника које је обављено у петак, стигао је јуче. Узимајући у обзир ове резултате, а поштујући све одредбе Института за јавно здравство Републике Српске, у понедељак 8. јуна, вртић опет отвара врата малишанима.

За боравак током јуна у овој установи пријавило се 30 дјеце, која ће бити распоређена по групама. Гутовић истиче да ће пријем бити мало другачији него до сад.

„Број дјеце у групама је смањен, па је тако у једној групи дозвољено највише 15 малишана. Родитељи ће на улазу у вртић дјецу предати медицинској сестри, која ће им мјерити температуру а потом их водити у њихове групе, како родитељи не би улазили у просторије установе. Такође, родитељи ће морати потписати изјаву да су запослени, те да се на било који други начин не могу организовати око чувања дјеце“, рекла је Гутовић, истичући да су ово за сада важећа упутства Института, која се из дана у дан мијењају.

Упутства о поступању приликом довођења дјеце у вртићи истакнута су и на вратима ове установе.

Подсјећамо, због пандемије вируса корона, вртић је прекинуо са радом прије скоро три мјесеца. Но, и током ванредног стања потрудили су се да двориште вртића осликају и уреде новим мотивима. И поред свих мјера које се морају поштовати, чини се да ће ово ипак бити лијепа добродошлица.