Свечано отворена изложба слика Ликовне колоније Гацко-Клиње 2015

Синоћ је у галерији Дома културе у Гацку свечано отворена изложба радова са Осмог сазива Ликовне колоније Гацко-Клиње 2015.

Након рецензије професора Милоша Шуковића и поздравне пјесме Црквеног хора, ријечи добродошлице упутила је директор „Културно-спортског центра” Гацко, Анђелка Бољановић.
Према њеним ријечима ова изложба је круна успјешне пословне године ЈУ “Културно-спортски центар” Гацко.

“Сваке године се трудимо да поред учесника који су са нама од самог оснивања Ликовне колоније позовемо и неке нове умјетнике са различитим поетикама, како би обогатили фундус галерије културног центра” ријечи су селектора колоније, Тање Пикуле.
Пикула се захвалила “КСЦ” Гацко, Општини Гацко, као и умјетницима који су били учесници колоније.

Ликовна колонија Гацко-Клиње ове године је трајала пет дана, а умјетници су боравили у Националном парку Сутјеска. Учествовало је 14 умјетника, академских сликара, вајара и графичара из наше земље и земаља у окружењу, као и три студента Академије у Требињу.

“Стварали смо у предивном амбијенту, али морам напоменути да сви ми носимо своју умјетност у себи и постоје сликари природе које директно амбијент природе изазива да праве пејзаже, а има и оних који само упијају импресије природе и преточе их у нешто потпуно другачије”, ријечи су Јелене Глоговац Савић која је учесник али и један од организатора колоније.

Сва дешавања из области културе и спорта значе пуно за промоцију општине Гацко.

“У низу манифестација из области културе које организује Општина Гацко је и Ликовна Колонија Гацко-Клиње. Сваке године “КСЦ” као организатор и учесници колоније оправдају очекивања и средства која се уложе јер вриједност слика вишеструко превазилази та средства. Сигуран сам да ће колонија трајати још дуго година“ истакао је замјеник начелника општине Гацко, Радоица Антуновић.

Изложба ће бити отворена мјесец дана, а љубитељи умјетности биће у прилици да виде 24 дјела од аутора који су учествовали на овогодишњем сазиву.

Подијелите вијест