Свечано отворен реновирани Дом здравља “Проф. др Саво Бумбић” у Гацку

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Драган Богданић и начелник општине Гацко, Милан Радмиловић данас су свечано отворили реновирани Дом здравља “Проф. др Саво Бумбић“ у Гацку.

Наглашавајући значај реновирања установе која много значи за све грађане Гацка, директорица Дома здравља, Вера Тепавчевић, рекла је да ће од сада имати квалитетнију медицинску услугу. „Министарство здравља и општина Гацко су се потрудили да уложе средства како би се смањили редови чекања и како би пацијенти били задовољнији. Министар је упознат са проблемима у Домовима здравља и надам се да ћемо у наредном периоду заједнички радити на њиховом рјешавању“, каже Тепавчевић. Према ријечима директорице, током реконструкције опремљено је пет амбуланти породичне медицине, а стигла је и опрема у вриједности од око 60. 000 КМ, на задовољство како особља, тако и  пацијената.

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, истиче да је вриједност радова 430 000 КМ, од чега је 70% финансирало Министарство, а 30% Општина Гацко. „Сада је на реду да примарну здравствену заштиту у општини подигнемо на већи ниво. Ми у окружењу имамо три болнице у Требињу, Фочи и Невесињу. Амбиција је да дијагностику подигнемо на већи ниво, с обзиром да ова здравствена установа има квалитетан кадар, међу којима су и специјалисти”, рекао је Радмиловић.

Министар здравља и социјалне заштите, Драган Богданић истакао је да сам објекат изгледа добро, али да је информисан да је било недостатака током реконструкције. „Направићемо контролу да видимо да ли су средства намјенски утрошена, да ли су сви недостаци отклоњени и да ли је све урађено у складу са пројектом. Очекујем да ће менаџмент Дома здравља поред опремљених амбуланти, обезбиједити и квалитетан љекарски кадар и квалитетне здравствене раднике за становништво општине Гацка”, рекао је Богданић.

Отварању су присуствовали представници локалне власти, представници РиТЕ Гацко, одборници у Скупштини општине и запослени радници.

Радове на реконструкцији изводило је предузеће “Антикорозија” д.о.о. Гацко, а инвеститор радова била је Општина Гацко.