Све већи број љубитеља природе у акцији уређења риболовне зоне и стазе језера Десивоје и Клиње

И протеклог викенда, акцији уређења риболовне зоне језера Десивоје и Клиње, осим риболоваца, одазвало се преко 25 љубитеља природе, који су препознали значај овог окупљања. Упркос лошем времену и падавинама, активисти су урадили већи дио посла на потезу од мотела Десивоје, према пумпама.

Како кажу организатори, све више становника Гацка се укључује у ову акцију, за коју сматрају да је и више него неопходна. Значај уређња је препознало и предузеће РиТЕ Гацко, које ће урадити насип на једном дијелу плаже и паркинга, а акцији ће се током наредних сусрета придружити и и еколошка секција ОШ „Свети Сава“, КУД “Сава Владиславић” као и навијачка група „Делије“ Гацко.

Током наредних сусрета, планирају направити риболовну надстрешницу, мјесто за роштиљ и боравак у природи, а планирају и засадити саднице бора. Организатори и даље апелују на све риболовце и љубитеље природе, да своје слободно вријеме током викенда посвете овој акција, која је заказана и наредне недјеље, 30. марта, на истом мјесту, са почетком у 09:00 сати.