Стријелци “Младости” на 13. Интернационалном шестоаприлском турниру

Тринаести Интернационални шестоаприлски стрељачки турнир, који је одржан у недељу у спортској дворани Зетра у Сарајеву, окупио је стријелце из БиХ и земаља у региону, Србије, Хрватске. Турнир је одржан по Међународном програму стрељаштва, у дисциплинама ваздушног оружја, пушка и пиштољ, у сениорској конкуренцији за екипне и појединачне пласмане.

Стрељачки клуб “Младост” учествовао је са једном екипом на ваздушном пиштољу, за екипне и појединачне пласмане, и једном сениорком. Јелица Милетић са погођених 579,9 кругова такмичила се за појединачни пласман, у дисциплини ваздушна пушка. Ипак, није ушла у финале.

Екипа сениора СК “Младости”, у дисциплини ваздушни пиштољ, стигла је до 3. мјеста и освојила пехар и медаље за екипни пласман. У појединачном пласману, двојица такмичара “Младости” ушла су у финале – Иван Слијепчевић је освојио треће мјесто, медаљу и награду, док је Стефан Ашкрабић позајмљеним пиштољем био седми у финалу.

За СК “Младост” такмичили су се:

  • 3. мјесто Иван Слијепчевић – 548 погођених круга, резултат финала: 205,3 круга,
  • 7. мјесто Стефан Ашкрабић – 526 погођена круга, резултат финала: 117,6 кругова,
  • 12. мјесто Стефан Појужина – 503 погођена круга

По званичном календару такмичења ССРС, наредни викенд планирано је првенство РС у категоријама јуниора и кадета, које ће бити одржано у Теслићу.

                                              

Подијелите вијест