Стрељаштво: СК „Младост“ најуспјешнији клуб на Првенству РС у Сокоцу

Првенство Републике Српске у стрељаштву за сениоре и сениорке у  дисциплини – серијска ваздушна  пушка, одржано је јуче, у Сокоцу. На првенству су учествовали  стрељачки клубови из цијеле Републике и то: СК „Младост“ из Гацка, ОСК „Леотар“ из Требиња, СК „Рогатица“ из Рогатице, СК „Милан Пилиповић“ из К. Дубице, СК „Никола Бокан“ и СК „Краишки Борац“, из Бања Луке, СК „Орао“ и СК „Пантери“ из Бијељине и клуб домаћин, СК „Гласинац“ из Сокоца.

Најуспјешнији клуб на такмичењу је био СК „Младост“ из Гацка, чији су такмичари постигли више вриједних резултата и освојили пехаре за прва мјеста екипно, у обје конкуренције.

Екипа сениора „Младости“ је била прва, са погођених 959 кругова, испред екипа из Бања Луке: „Николе Бокана“ – 941 кр. и Краишког „Борца“- 909 кр., које су заузеле друго и треће мјесто. За екипу сениора „Младости“ гађали су: Душан Крстојевић- 334 кр., Божидар Тепавчевић- 324 кр. и Бранислав Бошковић са 301 погођеним кругом.

У појединачном пласману, прво мјесто је заузео Душан Стакић са погођених 344 круга, из „Николе Бокана“, други Синиша Перић са 335 погођених кругова, из Краишког „Борца“, треће мјесто је припало Душану Крстојевићу, док је  четврти  био Божидар Тепавчевић из „Младости“.

Сениорке су екипно погодиле  977 кругова и биле убједљиво прве, испред другопласиране екипе „Милан Пилиповић“ – 852 круга, из Козарске Дубице, а трећа је била екипа домаћина СК „Гласинац“са 798 кругова, из Сокоца.

Најбоља  у појединачној конкуренцији била је гачанка  Јелица  Вуковић са погођених 353  круга, што је уједно и најбољи резултат такмичења овога и свих претходних првенстава Републике Српске, у последњих девет година. Овај резултат је и њен лични рекорд и рекорд СК „Младост“ у овој дисциплини. Сребро је припало другој такмичарки „Младости“, Милијани Бошковић, са 316 погођених кругова, а бронзу је освојила чланица СК „Милан Пилиповић“ из Козарске Дубице, Слађана Параш са 314 погођених кругова, док је четврто мјесто припало  такмичарки „Младости“, Николини Жарковић, са погођених 308 кругова.

Екипу стрељашког клуба „Младости“ очекују важна такмичења са, како кажу, веома густим распоредом, међу којима су и финале лиге Републике Српске, у Теслићу, као и КУП Републике Српске и други.

Подијелите вијест