Стрељаштво: Првенство РС за пионирске категорије

Првенство РС за пионирске категорије одржано је у недељу 16. јуна, у Сокоцу, у дисциплини серијска ваздушна пушка у мушкој и женској конкуренцији.

Наши стријелци су наступили за екипне и појединачне пласмане и постигли одличне резултате у обје конкуренције.

На првенству су наступили скоро сви клубови РС, који су учествовали у овогодишњој лиги и то: СК „Младост“ Гацко, СК „Геофон“ из Теслића, СК „Милан Пилиповић“ из Козарске Дубице, СК „Леотар РВИ“ и „ОСК Леотар“ из Требиња, СК „Младост“ из Рогатице, СК „Рудар -С“ из Угљевика, „Орао РВИ“ из Бијељине, и клуб домаћин СК „Гласинац“ из Сокоца.

Резултати :

Женска екипа је наступила без трећег члана јер су двије такмичерке неоправдано изостале. За екипу „Младости“ су гађале Дајана Крстојевић (138) и Милица Ђедовић (132) које су погодиле своје властите рекорде и на опште изненађење свих учесника успјеле да се домогну пехара и медаља за треће мјесто, испред других екипа које су имале по три члана. И у појединачном пласману су наше дјевојке добиле дипломе за пласмане на одлично четврто и пето мјесто.

Мушкарци су заузели 1. мјесто екипно са погођених 469 кругова.  Гађали су: Божидар Тепавчевић са погођених 162 круга, Душан Крстојевић са 160 кругова и Милован Вуковић са 147 кругова, а четврти члан екипе Младости Раденко Мастиловић са 157 кругова  је погодио свој властити рекорд и заузео четврто мјесто у појединачном пласману. Прво и друго мјесто у појединачном пласману је припало нашим такмичарима Божидару Тепавчевићу и Душану Крстојевићу.

Наредни викенд, по Календару такмичења СС БиХ, наше стријелце очекује меморијални стрељачки турнир по међународном програму стрељаштва у Зеници за јуниорске категорије у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ.