Стрељаштво: Првенство Републике Српске за сениорске и јуниорске категорије

Првенство Републике Српске за сениорске и јуниорске категорије у мушкој и женској конкуренције одржано је у Сокоцу у недељу, 15. новембра. Учествовали су стрељачки клубови из Гацка, Требиња, Бањалуке, Бијељине, Угљевика, Козарске Дубице и Сокоца.
Право наступа за јуниорску категорију су имали стријелци узраста јуниора и млађи, док су право наступа у сениорским категоријама имали такмичари узраста кадета и старији. Гађало се за екипне и појединачне пласмане за такмичарску сезону 2015. годину у овој такмичарској дисциплини.

Најуспјешнији су били стријелци СК „Младост“ из Гацка који су освојили са четири такмичарске екипе 3 прва мјеста и једно друго у екипном пласману, а и у појединачном пласману су били најуспјешнији.

Сениори екипно су заузели 2. мјесто са погођених 986 кругова. Наступили су у саставу : Душан Крстојевић (334 круг), Милован Вуковић (331 круг) и Момир Вуковић (321 круг). Најбољи пласман појединачно је забиљежио Душан Крстојевић који је заузео 5. мјесто.
Јуниори екипно су заузели 1. мјесто такође са погођених 986 кругова. Наступили су у саставу: Душан Крстојевић (334 круга) Милован Вуковић (331 круг) и Божидар Тепавчевић (321 круг). У појединачном пласману сребрену медаљу је освојио Душан Крстојевић, а бронзану Милован Вуковић.

Сениорке екипно су заузеле 1. мјесто са погођених 889 кругова. Наступиле су у саставу: Јелица Вуковић 332 круга, Маја Скоко 301 круг и Милица Ђедовић 256 кругова. У појединачном пласману Јелица Вуковић је освојила златну медаљу, а Маја Скоко бронзану у коначном пласману сениорки појединачно.
Јуниорке екипно су такође заузеле 1. мјесто са погођених 920 кругова. Наступиле су у саставу: Јелица Вуковић 332 круга, Маја Скоко 301 круг и Дајана Крстојевић 287 кругова. У појединачном пласману поново су медаље освојиле, Јелица Вуковић прво мјесто и Маја Скоко треће мјесто у коначном пласману јуниорки.

По протоколу су додијељене медаље и за екипне пласмане. Такмичење је протекло у спортској атмосфери и лијепом дружењу стријелаца. Делегат стрељачког савеза Републике Српске био је Момир Вуковић.