Стрељаштво: Првенство кадета Републике Српске

На званичном Првенству кадета Републике Српске за екипни и појединачни пласман, које је одржано јуче у Гацку, стријелци Младости су били најуспјешнији и у екипном и појединачним пласманима у обје конкуренције у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ. Најбољи пласман је забиљежила екипа кадета у дисциплини ваздушна пушка која је освојила прво мјесто испред екипа Геофона, Леотара, Гласинца и других.

КАДЕТИ: екипно-ваздушна пушка

1. мјесто: СК „Младост“ Гацко са погођених 1159,5 кругова;

2. мјесто: СК „Геофон“ Теслић са погођених 1056,6 кругова;

3. мјесто: СК „Леотар“ Требиње са погођених 1052,2 кругова.

Најбоље је гађао Душан Крстојевић и освојио златну медаљу, а сребро и бронза су припале нашим кадетима. За Младост су гађали Милован Вуковић и Владимир Говедарица.

КАДЕТИ: појединачно-ваздушна пушка

1. мјесто: Душан Крстојевић са погођених 388,8 кругова;

2. мјесто: Урош Вуковић са погођених 388,2 кругова;

3. мјесто: Бранислав Бошковић са погођених 382,5 кругова.

Кадеткиња Младости, Николина Тодоровић са одличних 405 погођених кругова (нови клубски рекорд) заузела је друго мјесто иза чланице Геофона Татјане Ђекановић која је била прва са 410,2 кругова. 5. мјесто је заузела Милијана Бошковић са 394,9 кругова, а гађале су и Дајана Крстојевић, Милица Ђедовић, Драгана Стојановић и Ивана Лажетић.

Кадети Младости у дисциплини ваздушни пиштољ су освојила медаље за појединачни пласман, сребро и бронзу и то: 2. мјесто Никола Бајчетић са 347 кругова, 3. мјесто Божидар Тепавчевић са 341 кругом. Урош Вуковић је заузео одлично 4. мјесто, а гађао је и Душан Крстојевић.

Екипног проглашења код кадеткиња у дисциплини ваздушна пушка и кадета у дисциплини ваздушни пиштољ није било, због малог броја комплетних екипа. Резултати такмичара Младости који су и до сада имали одличне резултате у млађим категоријама у Међународном програму стрељаштва су без сумње највећи до сада постигнути на једном званичном Првенству Републике Српске.

Подијелите вијест