Стрељаштво: Одржано Прво коло лиге пионира РС

Протеклог викенда одржано је Прво коло лиге пионира РС у стрељаштву, у дисциплини серијска ваздушна пушка, регионално у Билећи, Угљевику и Козарској Дубици. Учествовало је 26 такмичара из три стрељачка клуба: СК „Младост“ из Гацка, СК „Херцеговац“ из Билеће и ОСК „Леотар“ из Требиња, а су постигнути одлични резултати.

У екипном и појединачном пласману, стријелци „Младости“ су заузели прво мјесто. Прва два мјеста заузали су Милован Вуковић са 163 и Раденко Мастиловић са 158 погођених кругова. СК „Младост“ екипно са 457 кругова, нашла се испред екипе „Леотара“ која је, такође екипно, погодила 428 кругова.

За СК „Младост“ наступили су и Дајана Крстојевић са 136 погођених кругова, Ивана Лажетић са 126 погођених кругова, Милан Паповић са 119 погођених кругова, Драгана Стојановић са 116 погођених кругова, Стефан Ашкрабић са 111 погођених кругова и Предраг Фржовић са 102 погођена круга, а наступили су и млађи такмичари Новица Шупић, Лука Скоко и Милош Шушић.

Такмичење је протекло у спортској атмосфери и лијепом дружењу стријелаца, уз добру организацију домаћина.

Наредног викенда по Календару такмичења СС БиХ, планирано је Првенство БиХ у најјачој сениорској категорији у дисциплинама ваздушна пушка и пиштољ, у мушкој и женској конкуренцији.

Подијелите вијест