Стрељаштво: Одржано полуфинале Купа БиХ за сениорске категорије

Како је и планирано Kалендаром такмичења СС БиХ, полуфинале Купа БиХ одржано је у недељу 30. марта, у Гацку (зона југ) и у Високом (зона сјевер), а учествовали су стрељачки клубови РС и Федерације БиХ, по Међународном (ИССФ) програму стрељаштва. Правилима стручно – такмичарске комисије СС БиХ, предвиђено је да три првопласиране екипе по дисциплинама из обје зоне иду у финале Купа БиХ, које се одржава 27. априла у Требињу.

СК „Младост“ је наступио са три сениорске екипе, и то двије екипе у дисциплини ваздушна пушка (мушка и женска екипа) и мушка екипа у дисциплини ваздушни пиштољ. Све три екипе су успјеле да се пласирају у финале Купа БиХ.

Екипа сениора у дисциплини ваздушна пушка, у најјачој конкуренцији пласирала се као трећа, са погођених 1.677,1 кругом, а наступила је у саставу: Бранислав Бошковић, Душан Крстојевић и Божидар Тепавчевић.

Сениорке су биле друге, са погођених 1.139,9 кругова, а гађале су у саставу: Милијана Бошковић, Јелица Вуковић и Дајана Крстојевић (која је и овај пут убила властити рекорд 375,1 круг).

Екипа сениора у дисциплини ваздушни пиштољ је такође била друга са погођених 1.490 кругова, а наступила је у саставу: Урош Вуковић, Никола Бајчетић и Душан Крстојевић.

Наредног викенда одржава се Међународни шестоаприлски турнир у Сарајеву, на коме СК „Младост“ неће бити у могућности да  наступа, због недостатка средстава за рад (мета и дијабола), као и финансијских средстава у гатачком стрељаштву у оба клуба.

 

[vc_gallery title=”Фото” type=”image_grid” interval=”3″ onclick=”link_image” images=”28535,28536″ custom_links_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”]
Подијелите вијест