Стрељаштво: Одржано II коло лиге БиХ за кадете и јуниоре

Друго коло лиге  БиХ у стрељаштву, одржано је у недељу 02. фебруара, у Високом, Требињу и Теслићу, а учествовало је 46 такмичара из 6 стрељачких клубова, који раде овај програм стрељаштва са млађим категоријама.

СК „Младост“ је наступио са екипом кадета и кадеткиња, у дисциплини ваздушна пушка и ваздушни пиштољ, а постигнути су одлични резултати.

У дисциплини ваздушна пушка, кадети су у овом колу заузели прво мјесто у екипном и појединачном пласману. Прво мјесто заузео је Душан Крстојевић са 365 погођених кругова, пето мјесто Бранислав Бошковић са 358 кругова, шесто мјесто Божидар Тепавчевић са 357 кругова, на седмом мјесту нашао се Милован Вуковић са 350 кругова, док је  девето мјесто заузео Владимир Говедарица са 348 погођених кругова.

У дисциплини ваздушни пиштољ, кадети су такође заузели прво мјесто у екипном пласману. Друго мјесто у овој дисциплини, заузео је Душан Крстојевић са 325 погођених кругова, треће мјесто Божидар Тепавчевић са 321 погођеним кругом, и пето мјесто Никола Бајчетић са 320 погођених кругова. Јуниора су освојили друго мјесто, са погођених 1460 кругова.

Екипа кадеткиња ослабљена изостанком једне стандардне такмичарке, је била трећа са 1083 погођена круга, али су у коначном пласману лиге БиХ и даље на другом мјесту са 17 бодова. У овој екипи, треће мјесто је заузела Јелена Шаровић са 380 погођених кругова, а пето Милијана Бошковић са 376 кругова. На 13. мјесту нашла се Драгана Стојановић са 321 погођен круг, на 14. мјесту Љиљана Мастиловић са 317 кругова и на 15. мјесту Ивана Лажетић са 313 погођених кругова.

Наредни викенд одржаће се и I (регионално) коло лиге пионира РС у Билећи, а истовремено ће почети и у Теслићу и  Угљевику.

 

Подијелите вијест