Стрељаштво: Одржан Осми Митровдански турнир

Традиционални „Митровдански турнир“ у стрељаштву одржан је у недељу, 13. новембра у Гацку, а и ове године је гађан као завршно, финално коло лиге инвалида РС.

На турниру су учествовали: СКИ „Бања Лука“ и СКИ „Борац“ из Бања Луке, СК „СВ. Димитрије РВИ“ из Невесиња, СК „РВИ Орао“ из Бијељине, СК „Леотар РВИ“ из Требиња и клуб домаћин СКИ „Гацко“.

Такмичење је отворио предсједник клуба Драган Јеремић, упознао све присутне са планом и програмом овог финалног кола и зажелио свим стријелцима да постигну своје најбоље резултате. Делегат на такмичењу био је Недељко Мићановић који је контролисао рад судија и помогао сумирати резултате за проглашење коначног ранга лиге у екипним и појединачним пласманима, као и резултате Митровданског турнира.

Велезар Шурбат из СК „РВИ Орао“ из Бијељине је погодио 356 кругова, што је нови појединачни рекорд ССИ РС.

За Гацко су гађали Момир Вуковић (324 круга), Вукота Копривица (209 кругова) и Милован Шумић (214 кругова).  Екипно су погодили 747 кругова и заузели 5. мјесто.

У генералном пласману лиге, гдје су још током сезоне гађали и Момо Пљеваљчић и Жељко Марковић, Гачани су успјели да освоје треће мјесто са освојених 40 бодова. Појединачно у генералном пласману лиге Момир Вуковић је забиљежио најбољи пласман од наших такмичара и освојио 4. мјесто са генералним просјеком у лиги од 326,5 кругова.

Екипни поредак у генералном пласману лиге 2016.

  1. СКИ „Бања Лука“ из Бања Луке са 46 бодова;
  2. СК „РВИ Орао“ из Бијељине са 45 бодова;
  3. СКИ „Гацко“ из Гацка са 40 бодова;
  4. СКИ „Борац“ из Бања Луке са 33 бода;
  5. СК „Леотар РВИ“ из Требиња са 31 бодом;
  6. СК „Св. Димитрије РВИ“ из Невесиња са 21 бодом.

По завршетку такмичарског дијела додијељена су признања.

Подијелите вијест