Стрељаштво: Митровдански турнир-финале лиге ССИ РС 2015

Традиционални Митровдански турнир у стрељаштву, осми по реду, одржан је по званичном календару такмичења ССИ РС у Гацку у суботу, 7. новембра. Учествовали су клубови РС и то: СК „Орао РВИ“ из Бијељине, СКИ „Борац“ и СКИ „Бања Лука“ оба из Бања Луке, СК „Леотар РВИ“ из Требиња, СК „Св. Димитрије“ из Невесиња и домаћин и организатор такмичења СКИ „Гацко“.

Такмичење је протекло у лијепом дружењу такмичара, фер и спортској атмосфери, а постигнути су добри резултати. Најуспјешнији клуб и на Митровданском турниру и овом финалном такмичењу је био СК „Орао РВИ“ из Бијељине који је и најуспјешнији клуб РС а који већ дуже времена наступа и на такмичењима у Лиги Србије.

За СКИ „Гацко“ су гађали за екипни и појединачне пласмане; Момир Вуковић, Момо Пљеваљчић, Вукота Копривица и Момчило Крстојевић. Екипно су стигли до пехара и заузели 3. мјесто са погођених 859 кругова, а у појединачном пласману најбоље се пласирао Момир Вуковић који је освојио друго мјесто и сребрну мадаљу са погођених 339 кругова.
Делегат ССИ РС је био Неђељко Мићановић из Требиња.

Такмичење је одржано у градској стрељани у Гацку на 11 стрељачких мјеста а добродошлицу свим гостима пожелио је предсједник клуба Драган Јеремић. Предсједник је на крају такмичарског дијела додијелио признања свим добитницима по пласману за Митровдански турнир и за коначне пласмане овогодишње лиге РС.

Наредни викенд такмичари СК „Младост“ у дисциплини ваздушна пушка наступиће на два званична првенства РС, јуниорском и сениорском која се по календару такмичења СС РС одржавају на Сокоцу, 15. новембра.

Подијелите вијест