Стрељаштво: четврто коло лиге пионира Републике Српске

По Календару такмичења Стрељачког савеза РС, четврто коло лиге пионира Републике Српске одржано је у недељу, 26. маја у Теслићу.

Стријелци Младости су у овом финалном колу најбоље гађали и заузели екипно прво мјесто са погођеним овогодишњим рекордом лиге од 484 круга.

Геофон је први у генералном пласману лиге са 47 бодова, а Младост је заузела друго мјесто са 45 бодова.

И у појединачном пласману члан екипе из Гацка, Душан Крстојевић је био први у овом колу, а резултат од 168 кругова је најбољи резултат пионира у овогодишњој лиги РС.

Душан Крстојевић је међу првих пет, са просјеком лиге од 153,33 круга у коначном пласману лиге гдје је ове године наступило више од 90 такмичара. Прво мјесто појединачно у генералном пласману лиге код пионира је заузео стријелац Младости Божидар Тепавчевић са просјеком лиге од 158 кругова, а треће мјесто је освојио Милован Вуковић са просјеком лиге од 157 кругова, такође члан СК „Младост“.

У овогодишњој лиги РС је наступило и 25 пионирки. Међу пет првопласираних у коначном пласману лиге је Дајана Крстојевић са просјеком лиге од 127,33 кругова, која је у овом колу погодила 138 кругова.

За СК „Младост“ у овом финалном колу гађали су:

–          Раденко Мастиловић са погођених 159 кругова,

–          Милован Вуковић са погођених 157 кругова,

–          Ивана Б. Лажетић са погођених 128 кругова,

–          Драгана Стојановић са погођених 116 кругова,

–          Маја Вуковић са погођених 95 кругова.

Наредни викенд стријелце Младости очекује учешће на КУПУ БиХ у Сарајеву.