Стрељачки клуб „Младост“ учествовао на Првом колу лиге пионира РС

Прво коло лиге пионира Републике Српске (домаћи програм – ваздушна пушка) одржано је по регијама у Требињу, Сокоцу, Бијељини и Теслићу у недељу, 12. марта. Учествовало је 12 стрељачких клубова Републике Српске са 71 пиониром и пионирком.

Стрељачки клуб „Младост“ наступио је са осам такмичара.

“Гађали су добро у Требињу и имали исти број кругова са екипом домаћина али су они први јер су имали један бољи појединачни резултат. У Требињу на првом колу лиге у регији још су гађали и такмичари из Билеће и Невесиња”, кажу у клубу.

За СК “Младост” су гађали Петар Мандић са погођених 160 кругова, Немања Тепавчевић – 159 кругова, Иван Пушара – 157 кругова, Михајло Томић – 144 круга,  Матија Пушара – 144 круга, Милан Супић – 128 кругова, Лана Супић – 113 круга и Вук Радмиловић – 121 круг.

Екипно су погодили 476 кругова, а у укупном пласману лиге су у горњој половини табеле.

Није било појединачних резултата испод 113 кругова. Екипа је већином састављена од младих и нових такмичара и имају једног такмичара који ове године излази из те категорије што охрабрује и очекују још боље резултате већ ове сезоне.

До краја лиге остала су још кола, а на крају сезоне у мају је у Гацку планирано Првенство Републике Српске тако да ове године имају још доста прилике за боље пласмане.

Подијелите вијест