СШЦ „Перо Слијепчевић“: Одржано такмичење из демократије

У оквиру пројекта „Ја грађанин“, јуче је у СШЦ „Перо Слијепчевић“ Гацко одржано школско такмичење из предмета демократија и људска права. Своје знање на теме које су горуће и на глобалном плану, одмјерили су два разреда гимназије и један разред економске школе. Теме су и овај пут биле разноврсне и односиле се на проблеме насиља у породици, куповину диплома и проблем загађења града.

Најуспјешнији, који су и освојили прво мјесто, били су ученици 4.г1, који су обрадили проблем „Насиље у породици“. На другом мјесту нашла се тема „Куповина диплома“, коју су разрадили ученици 4.г2, док је на трећем мјесту нашао 3. разред економске, са темом „Загађење града“.

До рјешења, у зависности од проблема којим су се бавили, ученици су долазили прикупљајући информације од надлежних институција, општинских власти, удружења и организација и самих грађана од којих су кроз анкете тражили мишљење. Неки од њих су урадили и летке као промотивни материјал на задату тему.

Ментори на такмичењу били су професори Недељка Достинић и Јована Петковић, који су ученицима давали смјернице током одабира и креирања пројеката.

Како сазнајемо, због недостатка средстава, ове године регионално такмичење неће бити одржано.

 

Подијелите вијест