Средњошколци из 54 локалне заједнице боравили у Сарајеву

У периоду од 04.-07.09.2015. године, у Хотелу „Hollywood“ у Сарајеву, одржана је VIII Генерална скупштина Асоцијације средњошколаца у Босни и Херцеговини. Као таква, представља највећи догађај за средњошколце наше земље који ова организација проводи од почетка свога дјеловања.

Овогодишња Генерална скупштина окупила је 100 средњошколаца из 54 различите локалне заједнице широм Босне и Херцеговине, укључујући и представнике партнерских организација из Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније.

Учешће су узела и два делегата Локалног  тимa АСуБиХ из Гацка.

Формални дио скупштине обиљежен је бирањем новог предсједника, као и девет чланова Управног одбора.

Током четверодневног догађаја, учесници и гости имали су прилику присуствовати разним радионицама и предавањима, које су првенствено базиране на планирању рада Асоцијације средњошколаца у БиХ у наредном периоду, али и анализу рада у претходних годину дана. С обзиром да је већина учесника први пут боравила у Сарајеву, омогућен је заједнички излет у виду истраживачке игрице гдје су имали прилику, рјешавајући загонетке, посјетити културно-историјске знаменитости града.

Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини (АСуБиХ) је невладина, нестраначка и неполитичка организација чији је основни циљ побољшање статуса средњошколаца у земљи и окупља све младе који похађају средњу школу на простору БиХ.

Подијелите вијест