Служен парастос код споменика погинулим борцима гатачке бригаде у Добром Пољу

У суботу 09. јуна, у Добром Пољу код Калиновика служен је парастос код споменика погинулим борцима гатачке бригаде, који су погинули на калиновачко – трновском ратишту. Парастос је служио свештеник из Трнова, а цвијеће на спомен обиљежје положили су представници локалне власти Гацка и Калиновика, представници борачких организација ових општина и породице погинулих бораца. Осим парастоса, обиљежена је и двадесетпетогодишњица од погибије седам бораца из Доброг Поља, припадника гатачке бригаде, 09.06.1993. године.

Истичући значајну улогу бригаде, присутнима су се обратили предсједник ОБО Гацко, Слободан Илић и начелник општине Калиновик, Милева Комленовић. Локална заједница Калиновика, поред тога што је учествовала у изградњи, асфалтирала је и прилаз спомен обиљежју, па су тим поводом представници ОБО Гацко уручили захвалницу начелнику општине, Милеви Комленовић.

И ове године, помену за пале борце поред великог броја грађана, бораца и инвалида из Гацка, Калиновика, Трнова, Фоче и Сарајева, присуствовали су представници локалне власти Гацка и Калиновика, представници предузећа Рудника и Термоелектране Гацко као и подпредсједник НСРС, Соња Караџић Јовичевић.

Споменик борцима гатачке бригаде је урађен у виду бијелог крста. Иницијативу за његову изградњу покренула је Борачка организација из Гацка уз финансијску подршку Општине Гацко.

(Фото – Општина Калиновик)