Школска приредба и продајни базар оправдали очекивања: Прикупљено преко 2.000 марака

Основна школа „Свети Сава“ Гацко, у петак, 1. априла, у Дому културе у Гацку организовала је школску приредбу и продајни базар „У сусрет Васкрсу“. Сала Дома културе одавно није била посјећенија, а од продаје улазница и ручних радова прикупљено је 2.126,40 КМ. Сва средства су уплаћена матурантима Основне школе на име трошкова екскурзије.

Осим ученика Основне школе у једночасовном програму учествовали су полазници Дјечијег вртића и Црквени хор “Света Јелена Анжујска”.

Према ријечима Маје Бештић, психолога у ОШ “Свети Сава” приредба и базар су организовани у јако кратком року, за само двије седмице. Трошкови екскурзије су велики, па иако су претпоставили да ће својим донацијама, као и ранијих година помоћи РиТЕ и Општина Гацко, дошли су на идеју да и сами подрже ученике 9. разреда.

„Моју идеју су подржали помоћница директора Јелена Додер, а затим и директор Никола Милинковић, који нам је обезбиједио средства за репро материјал. Преко Савјета ученика позвали смо све заинтересоване ученике од 5. до 9. разреда да нам се придруже на креативним радионицама“, истакла је Бештић.

Кроз радионице су открили и многе вјештине и таленте ученика попут креативности, смисла за организацију, глуму, рецитовање, водитељски посао и подстакли дружење између ученика различитог узраста, радили на развоју осјећаја одговорности, тако да је цијела ова прича вишеструко корисна.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић потврдио је да је Општина Гацко у ове сврхе школи дозначила 4.000 марака.

Осим Савјета ученика, креативне радове су припремали и продужени боравак у централној школи и у Автовцу, подручна одјељења, библиотекарке школе, наставница Милица Кртолица са својим ученицима и наставница хемије Милана Праштало која је са својим ученицима ручно израђивала природне сапуне. У организацији су помогли и радници Културно – спортског центра, којима се, oвим путем захваљују.

“Сви позитивни коментари и ентузијазам наше дјеце цијелом овом акцијом дају мотивацију да приредбе и базари овог карактера постану традиционални и у наредним школским годинама. Осим прикупљања самих новчаних средстава за екскурзију циљ је био да покажемо нашој дјеци да нам је стало до њих и успјели смо у томе. Оправдали смо поруку да заједно можемо све”, кажу организатори.

У наставку погледајте галерију фотографија са приредбе.

Подијелите вијест