Школа спорта “Спартакус”: Двадесет полазника савладало основне технике скијања

Универзална школа спорта и корективне гимнастике “Спартакус” из Гацка, протеклог викенда организовала је школу скијања за дјецу на Равној планини код Пала. У току тродневне обуке, двадесет полазника су уз помоћ инструктора савладали основе технике скијања.

Милан Гутовић, један од тренера ове школе, каже да други пут заредом успјешно организована школа скијања, полако прелази у традицију.

“Наши малишани су уз максималну посвећеност и професионализам инструктора Вање, Ане и Владана савладали основне технике скијања. Ту су елементи скијашке технике приликом кретања на равном, пењање уз брдо, спуст право, спуст косо, завој ка бријегу, елементи плужне технике скијања, основни завој и основно вијугање”, рекао је Гутовић.

Осим часова скијања дјеца су имала организоване спортске активности у спортској дворани, базену као и посјету најтрофејнијем спортском колективу у Палама Ђију ђицу клубу “Јахорина”.

Из клуба захваљују родитељима на указаном повјерењу и подршци приликом организације  и радују се новим спортским дружењима.

“Спартакус” окупља више од 80 дјеце, а тренинзи се одвијају у три узрасне групе (млађа, средња и старија).

Акценат је на очувању и унапређењу психо – физичког здравља код дјеце, развоју здравих стилова живота, радних навика, поштовање правила, успостављања граница, развоју пажње. Поред развоја моторичких способности као што су спретност, снага, издржљивост, пажња се поклања и на развој социјалних вјештина, самопоуздања и емпатије.

Поред редовних тренинга, планирају одлазак на дјечију олимпијаду, адреналин парк, једнодневене излете, али и тренинге на отвореном, што им је од почетка био циљ – дјецу што више повезати са природом.

Подијелите вијест